Dogodki

BRANKO MERHAR

Nenadoma se je poslovil naš prijatelj Branko Merhar. Branko je bil član Rotary kluba Kočevje od leta 2003. Klubu je predsedoval v Rotarijskem letu 2010– 2011 ter v letu 2020–2021.

V času svojega prvega predsednikovanja je postavil spominsko Rotary obeležje, v času mandata drugega predsednikovanja pa je podal idejo o postavitvi novega obeležja, saj je staro obeležje načel zob časa.

Najpomembnejši projekt v času njegovega predsednikovanja je zagotovo mednarodni Global Grant projekt ”Val dobrote za palčiće”, ki smo ga na pobudo RC Split Novi (Hrvaška) realizirali meseca aprila 2021 skupaj z RC Martinsried (Nemčija) in RC Erba Laghi (Italija). V okviru projekta sta bila porodniškemu oddelku KBC Split donirana dva inkubatorja in en respirator za prezgodaj rojene otroke. Skupna vrednost projekta je znašala 86.000 USD.

Za svoje uspešno delo v Rotary poslanstvu je prejel v letu 2015 Zlato distriktno priznanje, v letu 2021 pa nagrado Paul Harris Fellow.

Od Branka se bomo poslovili v soboto, 11.5.2024 ob 13 uri na Pokopališču v Stari cerkvi.

OBISK LADJEDELNICE 3. MAJ

17.02.2024

Rotary Klub Kočevje

Na povabilo Darka iz RC Rijeka smo člani s soprogami obiskali splavitev ladje v ladjedelnici 3. maj na Reki. Ladja Algoma Endevour je z 225 m doslej najdaljša ladja, ki so jo kadarkoli zgradili v ladjedelnici. Namenjena je za prevoz razsutega tovora ter plovbi po kanadskih Velikih jezerih. Dogodek si je ogledalo nekaj tisoč ljudi, po splavitvi pa smo se udeležili skupnega kosila.

Rotary Klub Kočevje

MAŠKARANI KOTLIČ

10.02.2024

Naš klub se je kot vsako leto tudi letos na Reki udeležil tekmovanja v kuhanju mineštre, ki poteka v času pustnega rajanja. Po lanski zmagi prijateljev Branka in Mirana sta nas zastopala mojstra Rado in Uroš v spremstvu predsednika in soprog.

Kljub zelo slabi napovedi je vreme zdržalo in vse skupaj nagradilo za udeležbo. Izkupiček prireditve je bil namenjen Udruzi Rijeka 21 – Udruga sindroma Down.

Tokrat so se iz Srbije udeležila tekmovanja kar tri ekipe in ena od teh je bila tudi zmagovalka. Mnenje spremljevalne ekipe je bilo soglasno, da je našima kuharjema uspela res odlična mineštra. Že med kuhanjem je TV Rijeka opazila našo ekipo in najbolj fotogenični kuhar Rado je podal izjavo neposredno v eter.

Kuharski presežek potrjuje dejstvo, da je naši ekipi kljub zvrhanemu kotličku najprej uspelo izprazniti vsebino. Vsi obroki so bili podeljeni naključnim obiskovalcem.

Tekmovanje smo zaključili s prijetnim druženjem s člani RC Rijeka.

PREDAVANJE O VISOKOŠOLSKEM
IZOBRAŽEVANJU PODJETNIKOV

18.01.2024

Rotary Klub Kočevje

V četrtek 18. januarja je dekan MLC Fakultete v Ljubljani dr. Srečko Devjak predaval na temo visokošolskega izobraževanja podjetnikov.

Rotary Klub Kočevje

PREDAVANJE O INFORMACIJSKI VARNOSTI

11.01.2024

Rotary Klub Kočevje

V četrtek 11. januarja je strokovnjak za informacijsko varnost g. Sandi Bižal predstavil zelo aktualno tematiko s področja informacijske varnosti.

Rotary Klub Kočevje

NOVOLETNO SREČANJE
ČLANOV RC KOČEVJE S PARTNERJI

21.12.2023

V četrtek 21. decembra smo se člani kluba tradicionalno družili na prednovoletnem srečanju s partnerji v Gostišču Tušek Jezero, kje nas je gostiteljica Zalka razvajala z odlično hrano.

NOVOLETNI KONCERT
NAJLEPŠIH PRAZNIČNIH MELODIJ

NOVOLETNI KONCERT NAJLEPŠIH PRAZNIČNIH MELODIJ

15.12.2023

Rotary Klub Kočevje

Rotary klub Kočevje s Fundacijo Alenke Gabrič štipendira in izpostavlja najboljše dijake in študente kočevsko ribniške doline s ciljem zavedanja, da lahko mladi svoje potenciale razvijajo tudi v domačem okolju.

Skupaj s Pihalnim orkestrom Kočevje je bil v petek 15. decembra organiziran v Športni dvorani v Kočevju izjemen glasbeni dogodek ”NOVOLETNI KONCERT Z NAJLEPŠIMI MELODIJAMI ZA PRAZNIČNE DNI”. K sodelovanju smo povabili enega od najbolj perspektivnih mladih tenoristov g. Aljaža Vesela, doma iz Sodražice, sicer pa prvaka Dresdenske opere.

Rotary Klub Kočevje

UDELEŽBA NA WEBER AKADEMIJI

28.10.2023

Rotary Klub Kočevje

V soboto 28. oktobra smo se nekateri člani kluba udeležili WEBER akademije v organizaciji prijatelja Edija Stropnika.

Rotary Klub Kočevje

DRUŽINSKO KOLESARJENJE
Z ROTARY KLUBOM SEMIČ

DRUŽINSKO KOLESARJENJE Z ROTARY KLUBOM SEMIČ

07.10.2023

Dne 7. oktobra smo se udeležili družinskega kolesarjenja v organizaciji z Rotary klubom Semič. Zbrali smo se ob 9.30 pri podjetniškem inkubatorjem v Petrini, nato pa smo si na Brodu na Kolpi najprej ogledali muzej Kaštel Zrinski z naravno dediščino Gorskega Kotarja.

Sledilo je prijetno kolesarjenje po zgornji Kolpski dolini vse do Osilnice. Po prihodu v Gostišče Kovač so nekateri čas izkoristili za relaksacijo v bazenih in jacuzziju, nato je sledilo skupno kosilo. Po kosilu nas je pozdravila županja Občine Osilnica Alenka Kovač.

ROTARIJSKA POLHARIJA

06.10.2023

V petek 6. oktobra smo v Kočah pri Kočevski Reki organizirali tradicionalno dobrodelno prireditev »Rotarijsko polharijo«. S prireditvijo v RC Kočevje obujamo tradicijo polharjenja na Kočevskem, dogodek pa smo izkoristili tudi za licitacijo penine zorjene v Kočevskem jezeru in predajo zbranih sredstev Rotary klubu Slovenj Gradec za oškodovance poplav na Koroškem.

Prijazno nas je sprejel gostitelj, lastnik Lovskega doma pri Slavcu, g. Slavko Hrženjak. Razkazal nam je svoje posestvo in svojo pokrito jahalnico, največjo daleč na okoli. Vsi prisotni so bili navdušeni nad prikazom sposobnosti jahalnih konj.

Prijatelj Miran je prisotnim predstavil zgodovino polha, prijatelj Branko pa, kako so naši predniki lovili polha in si olajšali težko preživetje v teh krajih.

Predsednik RC Kočevje je predsedniku RC Slovenj Gradec izročil ček v višini 4.000 EUR kot pomoč poplavljenim na Koroškem.

S prireditvijo smo kljub mrazu končali v jutranjih urah, saj sta nas prijatelja Darko in Marko iz RC Rijeka prijetno zabavala na ustrezni temperaturi.

SREČANJE ČLANOV KLUBA NA OTOKU KRKU

SREČANJE ČLANOV
KLUBA NA OTOKU KRKU

29.03.2023

Rotary Klub Kočevje

V soboto 23. septembra smo se člani kluba srečali na Krku na povabilo prijatelja Mirana Škulja in njegove soproge. Srečanje je vsakoletni uvod in priložnost za zbiranje idej za naslednje rotarijsko leto.

Rotary Klub Kočevje

DOBRODELNA LICITACIJA
ZA PRIZADETE V POPLAVAH

DOBRODELNA LICITACIJA ZA PRIZADETE V POPLAVAH

21.09.2023

Rotary Klub Kočevje

Podjetnik Marjan Zajc, lastnik Gostišča ribič Kočevje, nam je podaril za dobrodelne namene štiri steklenice Zlate radgonske penine, ki je zorela v globinah Kočevskega jezera.

Vina je predstavil in licitacijo strokovno usmerjal sommelier g. Dežman, na skupni sliki desno.

Zbrana sredstva na licitaciji smo namenili za žrtve poplav Koroške, sredstva pa smo predali predsedniku RC Slovenj Gradec g. Boštjanu Gorenšku na prireditvi Polharija 2023.

Rotary Klub Kočevje

ROTARIJSKI OBISK V VARŠAVI

14.05.2023

Rotary Klub Kočevje

Tokrat smo si za naš tradicionalni rotarijski izlet v tujino izbrali Varšavo, glavno mesto Poljske. V Varšavo smo leteli iz Zagreba. Nastanjeni smo bili v hotelu NOVOTEL CENTRUM, ki se je pokazal za izredno dobro izhodišče naših obiskov.
Prvi dan smo obiskali RC Warszaw – Josefow, kjer je imel predsednik predstavitev našega kluba, nadaljevali pa smo v sproščenem pogovoru z našimi rotarijskimi prijatelji iz Poljske.

Drugi dan dopoldan smo obiskali veleposlaništvo, kjer nas je sprejel Veleposlanik g. Bojan Pograjc. Poleg sprejema in izčrpne predstavitve smo mu bili hvaležni tudi za nasvete pri organizaciji izleta. Že isti dan popoldan smo si ogledali Muzej varšavske vstaje in po Kraljevi poti stari del mesta. Po večerji smo naključno srečali rotarijce iz Kaunasa, kjer se je ponovno pokazalo bogastvo rotarijskega prijateljstva saj so nas povabili, da jih moramo obiskati.

V soboto je bil na programu ogled razstave o Sv. Janezu Pavlu II v templju Božje previdnosti nato ogled palače Jana III Sobieskega z vrtom v Wilanowu, popoldan pa še obisk Chopinovega muzeja in ogled centra Praskie Koneser.

V nedeljo smo se, pred povratkom domov, povzpeli še na Palačo kulture in znanosti. Varšava nas je očarala z bogato kulturo, urbanizmom in urejenostjo ter izjemnim razvojem po padcu Železne zavese.

Rotary Klub Kočevje